ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Waarop letten bij het kiezen van een goede cryptocurrency exchange?

waarop letten kiezen cryptocurrency exchange

Je bent van plan om cryptocurrency te kopen, maar hoe kies je een goede en betrouwbare cryptocurrency exchange? Voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies is het nodig op gebruik te maken van een exchange. Crypto exchanges maken het mogelijk om te handelen in Bitcoin en Altcoins. In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de beste crypto exchange.

Hoe kies je de beste cryptocurrency exchange?

Het kiezen van de beste cryptocurrency kan erg lastig zijn. De keuze voor een bekende crypto exchange, zoals Knaken, Bitvavo of Litebit is vaak een goede keuze. Welke voor jou het beste is, is echter ook afhankelijk van de wensen die je hebt. Wil je een specifieke Altcoin kopen en/of verkopen? Dan is het verstandig om eerst te checken of dat mogelijk is bij de exchange die je voor ogen hebt. Daarnaast is het slim om rekening te houden met onderstaande punten:

Beveiliging

Een van de belangrijkste vereisten bij het kiezen van een cryptocurrency exchange is de beveiliging. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je geld wordt gestolen bij het maken van een ruil. Daarom is het van belang om de veiligheid van een crypto exchange zwaar mee te wegen bij je keuze. Let er ook op dat het webadres altijd begint met HTTPS. Zo weet je zeker dat de verbinding beveiligd is.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een cryptocurrency exchange is ontzettend belangrijk. Het is fijn als de website duidelijk werkt en alles goed vindbaar is. Ook is een goede klantenservice van belang voor als je ergens niet uitkomt. Verder wil je natuurlijk op een eenvoudige manier crypto’s kunnen kopen en verkopen. Het liefst met zo laag mogelijke transactiekosten.

Crypto aanbod

Elke crypto exchange heeft weer een ander aanbod van crypto’s waarin gehandeld kan worden. Op sommige exchanges kan je enkel Bitcoin en de grootste altcoins handelen, terwijl een andere exchange nog veel meer opties heeft. Let dus op het aanbod crypto’s bij het kiezen van een exchange voor cryptocurrencies. 

Betaalopties

Ook een belangrijk punt om op te letten is de betalingsopties bij een crypto exchange. Let erop of je kunt betalen met euro’s middels iDeal en of je crypto’s kunt laten uitbetalen in euro’s. Bij een Nederlandse crypto exchange is dit vaak mogelijk. Bij internationale exchanges is het van belang om hier extra op te letten.

About Post Author