ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hoe houd jij je urenverantwoording bij?

Ben jij ondernemer en heb je een hekel aan het bijhouden van je urenverantwoording? Dan ben je zeker niet de enige. Het is nou eenmaal een vervelende administratieve klus, maar wist je dat je er sneller mee klaar kunt zijn? In deze blog lees je een aantal tips terug die je helpen om een complete urenverantwoording af te leggen. Daarnaast leggen wij uit waarom het bijhouden van een goede urenverantwoording nuttig kan zijn.


Welke redenen voor urenverantwoording zijn er?

De twee belangrijkste redenen om een urenverantwoording bij te houden zijn voor je klant of voor je eigen administratie. Meestal is het voor de klant fijn wanneer zij kunnen inzien hoeveel uur je voor hen bezig bent geweest. Niet elke klant vindt dit nodig, dus je kunt dit het beste op gevoel doen of er even naar vragen aan het begin van de samenwerking. De urenregistratie voor jezelf is vooral belangrijk om erachter te komen of je nog ruimte hebt voor nieuwe klanten, of dat je er beter een stop op kunt zetten omdat je er geen uren meer voor over hebt.

Welke voordelen zitten er aan het bijhouden van de gewerkte uren?

Een complete urenverantwoording geeft inzicht in je werkprocessen en of je sommige werkzaamheden misschien efficiënter in zou kunnen delen. Daarnaast leer je hoeveel tijd je voor bepaalde werkzaamheden nodig hebt en of de prijs die je per uur vraagt, klopt met de tijd die je erin steekt. Wanneer je ondernemer bent, vind je het belangrijk dat je kwaliteit aan je klanten levert. De kwaliteit kost tijd en tijd kost geld, dus een goede urenverantwoording helpt je om je onderneming onder controle te houden.

Een aantal tips om je urenverantwoording sneller te voltooien

Kijk jij iedere maand weer tegen de urenverantwoording op? Dan is het met deze tips tijd om de urenverantwoording efficiënter en makkelijker te maken. Je kunt er namelijk voor kiezen om gebruiksvriendelijke software te kopen, waarmee je de urenverantwoording sneller af kunt krijgen. Wanneer je aan de slag bent, kun je bijvoorbeeld de timer op je telefoon aanzetten. Dan weet je in ieder geval hoeveel uur je voor bepaalde werkzaamheden kwijt bent.

Daarnaast helpt het om één keer per dag een moment in te plannen waarop je alle uren van die dag registreert. Hoe eerder dit in je dagelijkse patroon komt, des te makkelijker je de urenverantwoording onder controle houdt. Met deze tips mis je in ieder geval geen uren en uiteindelijke inkomsten meer! 

About Post Author