ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

€6 miljoen belastingfraude door Nerderlands-Brits echtpaar

Een Nederlander en en zijn Brits echtgenote worden verdacht van belastingfraude. De Britse belastingdienst HMRC en de FIOD hebben voor meer dan 6 miljoen euro aan geld en goederen in beslag genomen. In Engeland is de vrouw opgepakt, maar de man loopt nog vrij rond.

Witwassen

In Manchester hebben de man (51 jaar) en vrouw (46 jaar) een marketingbureau. De fraude zou gepleegd zijn met het bedrijf via buitenlandse constructies en bankrekeningen. Er wordt vermoedt dat er geld witgewassen werd in Nederland, waar het echtpaar twee huizen hebben. Zij verblijven regelmatig in Nederland. De huizen, die in Twente staan, zijn vandaag doorzocht. Ook de woning in Engeland heeft een bezoekje gekregen van de belastingdienst. Verder hebben zij ook een woning in Oostenrijk. Deze werd ook doorzocht.

Dure auto’s

In Nederland heeft het echtpaar voor meer dan 300.000 euro contant opgenomen met creditcards die gekoppeld zijn aan buitenlandse bankrekeningen. Met de samenwerking tussen Nederland en Engeland wilt het Nederlandse OM laten zien dat ze optreden tegen belastingontduiking en witwassen. Het OM zegt dat misdaad niet mag lonen.

Naast dat er beslag is genomen op de administratie is ook beslag gelegd op bankrekeningen in Nederland en Engeland. Ook de twee villa’s in Nederland, een speedboot en dure auto’s zijn in beslag genomen. De belastingdiensten troffen daar onder andere een Bentley, Jaguar en een BMW aan.

Zwitserse rekening

Het OM laat ook weten dat de FIOD informatie heeft ontvangen over meer dan 3800 Nederlanders met een rekening in Zwitserland. Vrijdag werd deze informatie ontvangen en de FIOD kwam meteen in actie. De informatie heeft geleid tot invallen in vier plaatsen en arrestaties van twee vermoedelijke zwartspaarders.

Het OM en de FIOD voeren op dit moment een concreet onderzoek naar tientallen Nederlanders die worden verdacht van belastingfraude en witwassen. Het zou gaan om vele miljoenen euro’s op de Zwitserse rekeningen.

 

About Post Author