vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

90 miljoen euro bezuiniging voor TMG

Telegraaf Media Group (TMG) wil in de aankomende jaren hun kosten met 90 miljoen euro verlagen. Zij willen al een besparing van 40 miljoen euro realiseren aan het einde van volgend jaar. De Telegraaf Media Group maakte dit vlak voor de Investor Relations-dag bekend.

Eind juli van dit jaar maakte TMG al bekend dat zij maatregelen willen nemen om meer te kunnen bezuinigen. Holland Media Combinatie (HMC), een dochteronderneming van TMG, gaat hun deuren in Alkmaar sluiten. Tevens vervallen er 75 banen op de verkoopafdeling van HMC.

De herstructurering gaat ongeveer tussen de 30 en 40 miljoen euro kosten, zo meldt Telegraaf Media Group.

Winstmarge

Deze bezuinigingen en herstructurering moet uiteindelijk gaan zorgen voor een hogere winstmarge. In 2015 bedroeg de winstmarge van TMG 1,3 procent. Zij streven er nu naar om in 2019 een winstmarge te behalen van 10 procent of meer.

Ook wil TMG hun omzet wat behaald is uit digitale diensten vergroten tot meer dan een kwart van hun totale omzet. Aandeelhouders kunnen een dividenduitkering van 35 procent van de operationele kasstroom verwachten .

Bezittingen

Daarnaast wil Telegraaf Media Group veel bezittingen gaan verkopen om hun balans weer goed op orde te krijgen. Er wordt gekeken of het lukt om eigen bezittingen te verkopen en vervolgens weer te huren. Het hoofdkantoor van TMG aan de Basisweg in Amsterdam wordt geschat op een waarde van 60 tot 80 miljoen euro. Dit zou dus een potentiële bezetting kunnen zijn wat zij kunnen verkopen om vervolgens weer te huren.

Ook helpt de strategische samenwerking met partners zoals Talpa hun groei te realiseren, zo meldt topman Geert-Jan van der Snoek.

About Post Author