ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Kort geding tegen staking schilders ingetrokken

Het geplande kort geding van vanmiddag is door de werkgeversorganisatie van schilders in Nederland, OnderhoudNL, ingetrokken. Dit was aanvankelijk aangespannen om de staking van de schilders te voorkomen.

OnderhoudNL laat weten dat zij maandag een landelijk staking van de schilders in samenwerking met het FNV wilden voorkomen. Directeur Okke Spruijt zegt dat het maar om een handjevol mensen gaat die mee doen aan de acties.

De staking heeft geen landelijk omvang en is daarom niet zo sterk van aard. Om deze reden ziet de werkgeversorganisatie geen nut van het inzetten van een kort geding om de staking te laten verbieden. Uit de informatie die zij tot hun beschikking hebben gaat het om zestien schilders in Utrecht, de Achterhoek en Zeeland die besloten hebben om de stakingsactie uit te voeren.

Geen uitkomst

De werknemers denken te weten dat er een andere reden is. OnderhoudNL merkt blijkbaar dat het inzetten van een kort geding geen uitkomst biedt en een hopeloze zaak zou worden. Voor het FNV is het duidelijk dat OnderhoudNL hiermee de rechtmatigheid van de staking erkent.

De werknemersorganisatie zegt dat er op dit moment een kleine honderd schilders staken verdeeld over twaalf bedrijven op negentien locaties. Werkgevers- en nemers liggen met elkaar in de clinch wegens het nieuw opgestelde cao voor schilders. FNV ziet graag een loonsverhoging van 3 procent per jaar maar wil geen verminderde arbeidsvoorwaarden.

Het eindbod zou al twee keer zijn afgewezen volgens de werkgevers. Verder hebben zij al een cao afgesloten met een kleinere vakbond LBV en zijn zij niet van plan om die afspraak open te gaan breken.

About Post Author