ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Omzet van Randstad groeit flink in het eerste kwartaal van 2017

Uitzendbureau Randstad boekte in het eerste kwartaal van 2017 een flinke omzetgroei. De groei was hoger dan het bedrijf twee maanden geleden voorspelde. De groei bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar ruim 6%. Het bedrijfsresultaat groeide met bijna 25% tot 209 miljoen. De nettowinst steeg naar 115 miljoen en was goed voor een groei van 13%.

De groei komt vooral door grote overnames die Randstad vorig jaar heeft gerealiseerd. In augustus van 2016 werd bijvoorbeeld het Amerikaanse Monster overgenomen, voor 387 miljoen euro. Verder zijn er meer werkdagen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Ook heeft Randstad profijt gehad van de wisselkoerseffecten.

Groei afkomstig uit Europa

Bestuursvoorzitter Jacques van den Broek is over het algemeen erg tevreden over het eerste kwartaal. Alleen de groei op de Amerikaanse markt val volgens hem een beetje tegen. De tegenvallende groei is volgens Van den Broek erg moeilijk te verklaren. Hij denkt dat het vooral komt omdat er veel onzekerheid is over de toekomst van de Amerikaanse markt.

Op de Europese markt heeft Randstad uitstekende resultaten geboekt. De omzet groeide in Europa in het eerste kwartaal met 8%. De groei kwam vooral van de Franse en Duitse markt, waar de omzet met 9% steeg. Ook in België en Luxemburg groeide de omzet hard, namelijk met 10%. In Italië is er zelfs sprake van een groei van 23% in de eerste drie maanden van 2017. De omzetgroei was in Nederland een bescheiden 1%. De groei wordt in het thuisland vooral gedrukt omdat Randstad alleen contracten aanneemt die voldoende winstgevend zijn.

Randstad verwacht verdere groei

Jacques van den Broek verwacht dat de groei van de eerste drie maanden door kan worden gezet in april. De resultaten voor de rest van het jaar zijn moeilijk te voorspellen door de politieke onrust in Europa. De verkiezingen in Frankrijk en Duitsland kunnen zowel een positieve als negatieve invloed hebben op de groei voor de rest van 2017. Van den Broek hoopt op politieke stabiliteit, ook op de lange termijn. Toch verwacht hij niet dat een negatieve uitslag direct effect heeft op Randstad. Het uitzendconcern is vooral afhankelijk van de economie en de politiek beïnvloedt deze slechts voor een deel.

About Post Author