vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Aandeel Samsung daalt, Apple profiteert

Samsung ging vandaag flink onderuit op de beurs in Seoul.

De verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 werd overal in de wereld op stop gezet. De nieuwe telefoon van Samsung schijnt uit zich zelf in de fik te kunnen vliegen. De beleggers van Samsung verkochten daarom in grote getallen hun aandelen. Dit resulteerde in een koersdaling van 7 procent voor Samsung. Na de introductie van de nieuwe telefoon schenen er wereldwijd zomaar een aantal te ontploffen of te branden. Bij deze ongevallen is er ook letsel opgelopen door de getroffenen. Samsung reageerde hier op door miljoenen toestellen om te laten ruilen, hierdoor krijg Samsung al flinke klappen op de beurs. Echter schijnen  er tussen de omgeruilde toestellen alsnog exemplaren te zitten die vlam vatte.

Apple

Vandaag heeft Apple de hoogste beurskoers behaald sinds 2015. Dit hoge niveau werd voornamelijk behaald door de problemen bij Samsung met de Note 7. Alle verkochten exemplaren van de Note 7 werden terug geroepen en de productie en de verkoop van de telefoons werden gestopt. Apple profiteerde hier behoorlijk van. Een aandeel van Apple had afgelopen maandag een waarde van 116,22 dollar, dit was ongeveer 2 procent hoger an toen de beurs sloot afgelopen vrijdag. Alleen in december 2015 was een aandeel meer waard, namelijk 118,23 dollar.

Nederland

Gister zouden de eerste Nederlanders een Samsung Galaxy Note 7 ontvangen. Maar deze leveringen werden vanwege de defecten ook terug geroepen. Het is niet bekend wanneer zij hun telefoon wel kunnen verwachten. Als de vervangende toestellen ook voor problemen zorgen wordt waarschijnlijk het hele toestel geannuleerd. In andere landen kan men al kiezen om de Note 7 in te ruilen voor een ander model van Samsung.

 

 

About Post Author