ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ajax rijkste club buiten de topcompetities

Ajax heeft de hoogste omzet van alle clubs buiten de vijf Europese topcompetities, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte, dat jaarlijks de ‘Money League’ publiceert. FC Barcelona mag zich de rijkste club noemen.

Volgens Deloitte draaide Ajax in het seizoen van 2018/2019 een omzet van 199,4 miljoen euro, waarmee de Amsterdammers de 23e plek op de ranglijst bezetten.

De clubs die hoger staan dan Ajax komen allemaal uit Engeland, Italië, Duitsland of Frankrijk. Benfica hijgt in de nek van Ajax met een omzet van 197,6 miljoen euro.

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat Ajax bij de dertig rijkste clubs hoort in de Money League. De 34-voudig landskampioen haalde vorig seizoen veel geld binnen door onder anderen het succes in de Champions League en de grote transferbedragen.

De ranglijst wordt dit jaar wederom aangevoerd door een Spaanse club, maar dit jaar niet door Real Madrid (757,3 miljoen euro). FC Barcelona mag zich dit jaar de nummer 1 noemen met een omzet van maar liefst 840,8 miljoen euro. Voorheen mochten de Madrilenen zich vaak de rijkste club ter wereld noemen.

De top vijf wordt gecompleteerd door Manchester United (711,5 miljoen euro), Bayern München (660,1 miljoen euro) en Paris Saint-Germain (635 miljoen euro).

About Post Author