ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Alles wat je moet weten over docklevellers

laadperrons

Bij het laden en lossen van vracht is er vaak een flinke ruimte tussen het dock en de vrachtauto aanwezig. Er kunnen hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan. Met een goede dock leveller van Loading Systems kan je dit voorkomen. Omdat deze de ruimte verkleint of zelfs sluit.

Maar niet alleen de ruimte tussen het dock en voertuig vormen een probleem of verhoogd risico op ongelukken. Ook kan er verschil in hoogte zijn. Met een goede leveller kun je dit hoogteverschil ook overbruggen.

Hoe werkt een dock leveller

Met een dock leveller verklein je de verschillen tussen het dock en vrachtwagen. Van de hoogte verkleinen tot de ruimte ertussen opvangen. Het is dus een bijzonder nuttig en vooral veilig hulpmiddel. Maar een dock leveller alleen is vaak niet voldoende voor een veiligere manier van laden en uitladen. Je kunt deze het beste combineren met een stoplicht voor het voertuig en natuurlijk duidelijke veiligheidsvoorschriften. Zodat het op deze manier voor iedereen duidelijk is wat de bedoeling is en welke regels er gevolgd moeten worden.

Zo heb je vaak te maken met chauffeurs die op verschillende plekken komen. Met het duidelijk maken van de voorschriften en regels voorkom je dat hierin fouten worden gemaakt.

Verschil in soorten dock levellers

Er zijn veel verschillende soorten dock levellers te krijgen met elk een eigen werking. Je kunt ze daarnaast aanpassen op het wagenpark dat je hebt. Maar wanneer je met een diversiteit voertuigen te maken hebt is het goed om een voor meer algemeen gebruik aan te schaffen. Op deze manier zorg je ervoor dat elke vrachtauto op een veilige en efficiënte manier kan aansluiten op het dock.

De juiste dock leveller kiezen

Het kiezen van de juiste dock leveller is een kwestie van goede informatie en weten waar je behoefte aan hebt. Lang niet iedere dock leveller is namelijk hetzelfde in het soort gebruik en de mogelijkheden. Laat je daarom door een specialist informeren en uitzoeken met welke keuze jij echt geholpen bent en welke technieken of soort gebruik aansluit bij het dock.

About Post Author