vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Wat zijn de voordelen van 3PL (Third Party Logistics)?

voordelen 3PL

Voor bedrijven is snelle levering om verschillende redenen een uitgangspunt. Als eerste om de klantervaringen een flinke boost te geven. Wie wil er nu niet de volgende dag al geleverd krijgen. Aan de andere kant is het uitbesteden van leveringen ook goedkoper dan het zelf in handen houden. De expertise die je hiervoor nodig hebt is er vaak niet.

Je kunt er flink geld mee besparen

Bij 3PL heb je geen eigen wagenpark of opslag nodig. Je besteed dit onderdeel van je bedrijfsvoering uit aan derden. Waardoor je indirect minder geld nodig hebt om jouw producten op de plek van bestemming te krijgen. Bovendien kan er over de prijs voor vervoer en opslag onderhandeld worden. Omdat je samen met andere bedrijven van deze expertise gebruikmaakt.

Je loopt minder risico

Wanneer je de logistieke goederenstroom uitbesteed aan een erkend en vooral een professioneel bedrijf uitbesteed loop je minder risico. Omdat het bedrijf dat je hier voor inhuurt aansprakelijk is voor het naleven van alle afspraken. Je hebt er eveneens geen personeel voor nodig of ruimte om de goederen tijdelijk (voor deze uitgeleverd worden) te stallen.

Je gebruikt de expertise van een erkend bedrijf

Tot slot maak je gebruik van een partij die alles in huis heeft. Een vloeiende en efficiënte goederenstroom is hierdoor vaak een stuk dichterbij. Bovendien worden de leveringen van meerdere bedrijven samengevoegd, hierdoor is het ook een stuk duurzamer dan als jij je eigen wagenpark hebt.

Conclusie

Er is ook nog een ander belangrijk voordeel van 3PL dat je moet weten. Deze heeft alles te maken met schade en verlies. Je bent na de uitlevering dus niet meer voor deze goederen verantwoordelijk en het bedrijf moet zorgen dat het goed wordt afgeleverd. Hierdoor zijn alle producten nadat het jouw dock verlaat verzekerd. Een veilige keuze en bijzonder goed om te weten, ook als het om minder waardevolle producten gaat.

Steeds meer bedrijven kiezen om de mogelijkheden, kostenbesparingen en expertise die 3PL in zich heeft voor deze service en dienstverlening. Het is dus absoluut de moeite waard om eens te informeren bij 5PLogistics om alles te weten te komen over de mogelijkheden van Third Party Logistics.

About Post Author