ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Amerikanen uitgeleverd aan Japan voor rol ontsnapping ex-topman Nissan

Carlos ghosn

De Verenigde Staten hebben een vader en zoon uitgeleverd aan Japan, wegens hun rol bij de ontsnapping van Carlos Ghosn, oud-topman van de Japanse autofabrikant Nissan.

Micheal Taylor (Voormalig Special Forces-lid) en zijn zoon Peter Taylor probeerden nog hun uitlevering te voorkomen bij het Hooggerechtshof, dit mocht echten niet baten. De 2 verdachten vrezen dat ze in Japan geen eerlijk proces zullen krijgen. Volgens de twee, zal Japan hen geen eerlijk geven. Zo zou Japan hen alleen willen vervolgen omdat Japan in ernstig verlegenheid was gebracht door de ontsnapping van Ghosn.

Er werd een onderzoek gestart naar Carlos Ghosn, wegens verdenking van fraude en financieel wanbeleid. Daarom was hij Japan ontvlucht terwijl hij op borgtocht vrij was.

Volgens Japan zouden de vader en zoon, Ghosn hebben geholpen om te ontsnappen Dit zou gebeurd zijn via de luchthaven van Kansai in een flightcase. Flightcases worden normaal gesproken gebruikt voor het vervoer van muziekinstrumenten en podiumdelen tijdens concerttours. Voor de hulp zouden de mannen 1,3 miljoen dollar hebben gekregen.

Amerikaan ontkent betrokkenheid zoon

Volgens de vader heeft zijn zoon niets met de ontsnapping te maken, zo zou hij niet eens in Japan zijn tijdens de vlucht. De vader ontkent zijn betrokkenheid echter niet. Vorig jaar gaf de vader een interview aan Vanity Fair waarin hij de ontsnapping van Ghosn in detail beschreef.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken besloot In oktober al dat zij uitgeleverd mochten worden. Dit probeerden ze echter nog tegen te houden bij de rechter.

Sinds zijn ontsnapping verblijft Ghosn in Libanon. Hij houdt vol dat zijn vervolging politiek gemotiveerd is.

About Post Author