vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Autosector sluit fabrieken en schrapt banen door slechte verkoopcijfers

 

De autosector ziet voor het eerst sinds 2013 hun omzetten dalen waardoor veel verschillende bedrijven reageren door middel banen te schrapen of zelfs fabrieken te sluiten. Zo sluit Nissan in Spanje een fabriek en hierdoor verliezen drieduizend mensen hun baan. Renault wil binnen drie jaar vijftienduizend banen schrappen om zo 2 miljard te besparen.

 

Reden van geschrapte banen

Dat er nu zoveel banen geschrapt gaan worden is niet iets verrassend, door de komst van het coronavirus is deze markt hard geraakt. De omzetten zijn sinds 2013 niet zo laag geweest er wordt verwacht dat de daling nog door zal gaan. Het gemiddelde omzetverlies wordt geschat op 39,6 procent, eerder werd er gesproken over 44 procent daling. Ook verwachten minder ondernemers binnen drie maanden krediet nodig te hebben. Het percentage staat op 59,8 procent, terwijl dit eerder nog op 80,5 procent stond.

 

Geschrapte banen

Bij Renault zal er in drie jaar vijftienduizend banen geschrapt worden om 2 miljard euro te besparen. Deze banen zullen wereldwijd verloren gaan, waarvan één derde in Frankrijk. Deze week heeft Nissan bekend gemaakt een fabriek in Spanje te sluiten waardoor drieduizend banen geschrapt worden. De werknemers van dit fabriek zijn toen gaan staken en waren het niet eens met dit besluit. Spanje is ook een van de landen die het hardste is geraakt door de coronacrisis. Wat er veder zal gebeuren in de autosector blijft een vraag.

About Post Author