ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Bevestigt Apple hier Project Titan?

Al jaren heeft Apple een geheim project lopen. Project Titan heef tot noch toe weinig losgelaten over het project maar heeft nu officieel iets nar buiten gebracht. In een brief die Apple heeft gestuurd naar de verkeersveiligheidsinstantie van de Amerikaanse overheid, de National Highway Traffic Safety Administration, reageren zij op een regelgeving voor zelfrijdende auto’s.

 

Ambities bijgesteld

Twee maanden geleden leken de ambities van Apple flink te zijn bijgesteld. Toen ging het gerucht dat de ontwikkeling van een auto niet haalbaar zou zijn en het dus alleen om een softwareproject zou gaan. Echter is daar nog niets over bekend. Met de brief laat Apple zien dat het zelfrijdende auto project nog niet van de baan is. Apple investeert in zelflerende machines en houdt zich graag bezig met automatische systemen op veel gebieden. Zo ook vervoer.

 

Ethisch haalbaar

Apple vraagt in de brief om nieuwe veiligheidsregels snel in te voeren en om flexibel met voorschriften om te gaan. Verder wil Apple dat er naar drie ethische aspecten wordt gekeken. Zo willen zij dat er gekeken wordt naar de gevolgen van veiligheidsbeslissingen door algoritmes. Stel een situatie voor waarin twee auto’s op elkaar dreigen te gaan botsen. Hoe wordt bepaald welke auto er bijvoorbeeld de berm in rijdt.

Als tweede aspect vraagt Apple aandacht voor privacy en veiligheid die bestuurders moeten hebben. Daarnaast stellen zij dat er ook gekeken moet worden naar de impact van zelfrijdende auto’s op de maatschappij. Een zelfrijdende auto zou bijvoorbeeld invloed kunnen hebben op de werkgelegenheid.

About Post Author