vr. jul 12th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Vertrekt ABN Amro uit Azië en Midden-Oosten?

ABN Amro
ABN Amro stopt met het vermogensbeheer van klanten in Azië en Midden-Oosten. De Liechtensteinse vermogensbeheerder LGT heeft de kantoren in Dubai, Singapore en Hongkong gekocht. De klanten van die kantoren zijn goed voor een vermogen van 18,5 miljard dollar.

De bank laat weten dat zij zich met de verkoop meer willen gaan richten op groei en versterking van het gedeelte in Noordwest-Europa. Het is niet bekend hoeveel LGT betaalt voor de overname. Wel laat ABN Amro weten er een behoorlijke boekwinst op te realiseren.

LGT wordt geleid door het Huis Liechtenstein. Dit is de prinselijke familie van Liechtenstein en ook een van de oudste adellijke families van Europa. Zij zijn de grootste vermogensbeheerder als familie ter wereld en beheren ruim 130 miljard euro.

Fraude
ABM Amro is een grote speler op het gebied van internationale energie- en grondstoffenhandel. Mede daarom blijven zij actief in het gebied voor financiering van bedrijven in de handel in energie, grondstoffen in transport en de diamant- en juwelensector.

Vorig jaar kwam ABN Amro negatief in het nieuws. Deze private banking- en vermogensbeheerder zou knoeiende bankiers in dienst hebben gehad in het kantoor bij Dubai. Zo zouden er verboden financiële transacties hebben plaats gevonden voor klanten. Het gevolg was ontslag voor negen medewerkers, met 80 medewerkers werd de relatie opgezegd en op daarna werden de regels en het beleid aangescherpt.

De toezichthouders, de Nederlandse Bank en Dubai Financial Services Authority beboette ABN Amro met 1,2 miljoen euro. Mede door deze vorm van fraude werden de plannen voor de beursgang uitgesteld.

About Post Author