vr. feb 23rd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Breid je eigen netwerk uit en leer andere freelancers kennen

Wanneer je ondernemer bent, werk je vaak alleen. Soms is dat ongezellig en mis je de dynamiek van het hebben van collega’s. Wat kun je daaraan doen? Netwerken kan je een eindje op weg helpen. Als je meer freelancers leert kennen, kun je daar eens een kop koffie mee drinken. Het is ook steeds populairder om samenwerkdagen te organiseren. Dan komt een groepje freelancers samen en kunnen jullie van elkaar leren, inspiratie op doen en wellicht samen ondernemen. In deze blog lees je hoe je andere freelancers kan ontmoeten en wat de meerwaarde daarvan is.

Schrijf je in bij een flexwerkplek

Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden voor jou als freelancer om buiten de deur te gaan werken als freelancer. Het thuiswerken is niet meer de enige optie die je hebt. Een flexwerkplek zit tussen het hebben van je eigen kantoor en vanuit huis werken in. Vaak kun je een maandabonnement afsluiten waarmee je een aantal keer per week naar de flexwerkplek kunt komen om te werken. Het leuke hieraan is dat je altijd met andere freelancers in contact zal komen. Tijdens een dagje flexwerken kom je gelijkgestemden tegen en kun je daar nieuwe inspiratie uit halen. Daarnaast is dit een makkelijke manier om je netwerk te vergroten.

Houd je social media up to date

Social media is een goede plek om meer freelancers te ontmoeten. Steeds meer freelancers hebben een goed onderhouden Instagram, waardoor je makkelijk met hen in contact kunt komen. Het leuke hieraan is dat je op social media met allerlei mensen in contact kunt komen die dezelfde werk- en leefstijl als jij hebben. Door op hun posts te reageren en zelf ook actief met social media bezig te zijn, zal je steeds meer freelancers aan je netwerk kunnen toevoegen.

Ga er een dagje op uit en volg een training of workshop

Natuurlijk kun jij je vaardigheden via allerlei online cursussen verbeteren. Het nadeel hiervan is dat je de cursus alleen volgt en je niet met andere freelancers in contact komt. Kies daarom eens voor een training of cursus die offline wordt gegeven. Wanneer je een korte cursus volgt, kom je in een groepje met andere freelancers terecht. Jullie leren op dat moment hetzelfde en dit versterkt ook direct jullie band. Heb je een goede klik met een andere freelancer? Dan heb je weer waardevolle contacten aan je eigen netwerk toegevoegd. 

About Post Author