ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Burgermeester Aboutaleb van Rotterdam heeft het coronavirus

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft het coronavirus

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is positief getest op het coronavirus, maakt de gemeente Rotterdam maandag bekend.

De 59-jarige burgemeester laat weten via de gemeente dat hij milde klachten heeft. Aboutaleb blijft een week in thuisisolatie. Aboutaleb kan in de periode van zijn isolatie vanuit huis.

Locoburgermeester Bert Wijbenga kan Aboutaleb vervangen als zijn toestand verslechtert. Cor Lamers, de burgemeester van Schiedam neemt dan de taken van de burgemeester over in de veiligheidsregio.

Aboutaleb maakte zich in juli samen met burgemeester Femke Halsema van Amsterdam hard voor het verplicht stellen van mondkapjes. Het aantal besmettingen liep in die periode in enkele steden weer flink op, maar voor een dergelijke maatregel was er nog weinig draagvlak.

De proef die al eerder is uitgevoerd in augustus, het verplichten om een mondkapje te dragen in de binnenstad van Rotterdam, zal bij wijze van proef weer uitgevoerd kunnen worden. Uiteindelijk besloot Aboutaleb zich bij het dringende advies van Mark Rutte aan te sluiten om in openbare ruimtes toch een mondkapje te dragen.

 

 

 

About Post Author