za. jun 15th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De beste hypotheektips voor ondernemers

De afgelopen jaren hebben steeds meer hypotheekverstrekkers hun regels versoepeld voor ondernemers en zzp’ers. Voorheen was het voor deze groep bijna onmogelijk om een hypotheek af te sluiten. Vaak mochten ze dit pas als ze al jaren aan het werk waren of mochten ze slechts een klein bedrag lenen. Inmiddels lijkt hier verandering in te komen. En dat is goed nieuws, want het aantal ondernemers in ons land neemt alleen maar toe.

De meest opvallende verandering is dat men ook met minder werkervaring als ondernemer aan een hypotheek kan komen. Zo kan een ondernemer na circa één jaar werkervaring al voor een hypotheek in aanmerking komen. Wel wordt meegenomen dat het risico bij een ondernemer met meer werkervaring wat lager ligt.

Ben jij ondernemer en heb je jouw droomwoning op het oog? Maar heb je geen idee of je voldoende kunt lenen en waar je moet beginnen? Lees dan snel verder en ontdek de beste hypotheektips voor ondernemers in dit artikel.

Waar is de hypotheek voor bedoeld?


Voordat een geschikte hypotheekverstrekker gevonden kan worden, is het eerst belangrijk om op een rijtje te zetten wat je nodig hebt. Een zakelijke hypotheek vraagt bijvoorbeeld weer om geheel andere mogelijkheden dan een particuliere hypotheek. Bij een zakelijke hypotheek investeer je immers in het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Bij een particuliere hypotheek hoop je jouw droomwoning te kunnen kopen. Niet alle hypotheekverstrekkers kunnen zowel zakelijke- als particuliere hypotheken verstrekken. Bedenk daarom goed wat voor jou van toepassing is, alvorens je verder kijkt.

Laat je adviseren door een erkend hypotheekadviseur


Sommige ondernemers maken de fout om eerst een bod uit te brengen op een huis of pand, voordat ze weten hoeveel ze kunnen lenen. Ze hebben een vluchtige berekening op het internet gemaakt en op basis daarvan denken ze wel te kunnen bieden. Dit is echter een zeer grote fout. Je kunt hierbij onnodig voor teleurstellingen komen te staan.Deze berekeningen zijn namelijk niet altijd accuraat. Zeker niet voor ondernemers. Daarom is het belangrijk om nog voordat je je zoektocht begint eerst een gesprek aan te vragen bij een erkend hypotheekadviseur. Zo weet je precies wat mogelijk is en wat je kunt verwachten.

Zorg voor kloppende jaarcijfers


Hypotheekverstrekkers maken een berekening aan de hand van jouw jaarcijfers. Daarom is het belangrijk dat deze kloppen. Het is daarom goed om ook in gesprek te gaan met een boekhouder of accountant om de geldzaken helemaal op orde te krijgen. Als je over kloppende en duidelijke jaarcijfers beschikt, wordt het voor de hypotheekverstrekker veel makkelijker om snel een berekening te maken en op basis daarvan advies te kunnen geven. Meestal wordt gevraagd naar de jaarcijfers van in elk geval het afgelopen jaar. Deze is het meest up-to-date, zodat de hypotheekverstrekker weet hoeveel geld er dit jaar is binnengekomen. Daarnaast kunnen ook de gegevens van de inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar worden opgevraagd.

About Post Author