vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Delta schrapt analoge tv voor sneller internet

delta verbinding

Televisie-aanbieder Delta heeft bekend gemaakt dat al haar klanten in het voorjaar van 2018 moeten overstappen op digitale televisie. Het bedrijf, dat exclusief in Zeeland actief is, belooft dat er de klanten er weinig van zullen merken.

Het Zeeuwse kabelbedrijf zegt dat op dit moment het grootste deel van de klanten al is overgestapt op digitale tv. Naar eigen zeggen maakt slechts minder dan 20 procent van het klantenbestand nog gebruik van analoge tv. In het voorjaar van 2018 wil Delta al haar definitief de overstap laten maken.

Voor de meeste klanten zal de overstap volledig kosteloos zijn. De pakketten bevatten namelijk vrijwel allemaal een analoge en een digitaal signaal. Klanten die geen gebruik maken van de digitale televisie, kunnen het dus wel al ontvangen, aldus woordvoerder Tim Brouwer.

De klanten hoeven ook geen nieuw kastje aan te sluiten. Voorlopig heeft de uitspraak van Delta dus nog geen directe gevolgen. De klanten krijgen aan het eind van de maand een magazine waar duidelijk in wordt beschreven wat het traject precies in houdt.

Delta investeert in sneller internet

Het Zeeuwse kabelbedrijf stopt het analoge signaal natuurlijk niet zomaar. Zij willen namelijk investeren in snellere internetverbindingen. Dit maakte de aanbieder in een YouTube-video bekend. Er wordt afscheid genomen van de analoge tv, om het netwerk efficiënter in te kunnen richten. Momenteel wordt er voor analoge tv, digitale tv en internet één kabel gebruikt. Wanneer het analoge signaal weg wordt gelaten, ontstaat er meer ruimte voor internet. Dit jaar begint Delta al met het vernieuwen van 15.000 straatkasten.

Delta is niet het eerste bedrijf dat besluit te stoppen met het aanbieden van analoge tv. Al in 2010 schrapte Caiway de tv verbinding al uit het pakket. KPN en Ziggo bieden nog wel analoge tv aan. In het buitenland gaf UnityMedia, dat net als Ziggo onderdeel is van UPC, al aan te stoppen met analoge tv.

About Post Author