ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Drenthe meest welvarend van Nederland

Drenthe

Kijkend naar de welvaart is het slecht gesteld in de Randstad. Dit komt uit onderzoek van de Rabobank in samen werking de universiteit van Utrecht. Wie in een van de grote steden woont zijn in het algemeen het minst gelukkig. Daarnaast voelen de mensen uit de randstad zich minder gezond en meestal onveilig. Dit zijn onder andere punten waar welvaart op gecontroleerd kan worden. Te zien is dat van alle Nederlanders de inwoners van Noord Drenthe zich het meest welvarend voelen.

Deze cijfers worden bekend gemaakt uit de Brede Welvaartsindicator. Het is de eerste keer dat de uitslagen van de indicator op regionaal niveau te vinden zijn. Bij de indicator wordt gekeken naar zaken als inkomen, gezondheid, woongenot en veiligheid. Dit wordt dus gezien als een beter onderzoek dan het Bruto Binnenlands Product.

Mensen uit Drenthe waar scoren zij hoog op.

De regio rond om Assen in Drenthe scoort op alle punten gemiddeld beter dan waar dan ook in Nederland. Waar er in Drenthe hoog op gescoord wordt zijn op de factoren veiligheid, tevreden over de woonsituatie en de Drentenaren genieten van voldoende vrije tijd naast dagelijkse werkzaamheden.

Dit zijn dan precies de onderwerpen waar de grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag slecht op scoren. Amsterdam scoort wel erg laag op het gebied van huisvesting. Dit is het gevolg van de hoge huis/huur prijzen. Daarnaast krijg je voor de hoge prijzen een kleine woning. Baanzekerheid is in Rotterdam een groot probleem.

In vergelijking met de mooiste verhalen van de media en van de buitenlanders en daarnaast de werkelijke cijfers. Dit betekend dat een bepaalde groep graag in de stad willen wonen. Als je bijvoorbeeld een hoog inkomen hebt ben je bereid om meer te betalen en daarnaast kan je dan gewoon een groter woon oppervlakte betalen.

De totale welvaart is er wel op vooruit gegaan. Maar op het gebied van het vinden van werk en het woningaanbod zijn de meeste inwoners van Nederland er hard op uit gegaan sinds de crisis.

About Post Author