zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Easy Jet investeert in elektrisch vliegen

Easy Jet

Easy Jet is een samenwerking aan gegaan met een nog jonge onderneming uit Amerika. Het gaat hier om Wright Electric. Dit bedrijf kan nog een startup genoemd worden. Wright Electric is een bedrijf die bezig is met het ontwikkelen van het elektrisch vliegen. Hierbij kan gedacht worden aan het ontwikkelen van accu’s en aandrijvingen voor het vliegen.

Eerder dit jaar bevestigde Easy Jet al dat zij van plan waren om met Wright Electric samen te gaan werken. Het is nu definitief en het streven van de vliegtuigmaatschappij is om op zo kort mogelijke termijn korteafstandsvluchten elektrisch te kunnen doen. De CEO van Easy Jet laat weten dat het de toekomst is om vluchten op elektrische basis te gaan doen. Dit is beter voor het milieu. De maatschappij is blij om deel te maken van de innovatie op het gebied van elektrisch vliegen.

Easy jet streeft naar binnen 20 jaar

De vliegtuigmaatschappij en zijn partner hebben het streven om met twintig jaar een elektrisch korte afstand vliegtuig te kunnen gebruiken. Binnen tien jaar is de bedoeling dat er voor het eerst commercieel wordt gevlogen op de elektrische manier. De bedoeling is om minimaal 120 mensen te kunnen vervoeren in dat vliegtuig.

Het vliegtuig krijgt een bereik van 540 kilometer en dat betekend dat 20 procent van de vluchten van Easy Jet elektrisch kan worden gevlogen. Naast vervuiling van het milieu zullen deze vliegtuigen ook gaan zorgen voor minder geluid.

Batterij

Wright Electric heeft tot nu toe al een kleiner vliegtuig getest met positief resultaat. Een resultaat waar ze op verder kunnen bouwen. Het probleem tot nu toe is de zwaarte van de batterij. Voor de eerste test vliegtuig was de batterij 272 kilogram. Dat is natuurlijk zwaar voor een tweepersoonsvliegtuig. De verwachting is wel dat in verhouding de zwaarte zal afnemen, wanneer je het in een groter vliegtuig plaatst.

About Post Author