ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Facebook domineert lijst meest gedownloade apps

Op 31 december eindigt er niet alleen een jaar, maar een compleet decennium. Tijd om de balans op te maken. Welke apps en games waren de voorbije tien jaar het meest succesvol? Welke werden het meest gedownload, en welke brachten het meeste geld in het laatje? Onderzoeksbureau App Annie zocht het uit.

De meest gedownloade apps tussen 2010-2019:

 1. Facebook
  2. Facebook Messenger
  3. WhatsApp
  4. Instagram
  5. Snapchat
  6. Skype
  7. TikTok
  8. UC Browser
  9. YouTube
  10. Twitter

Facebook

De absolute winnaar is Facebook en bezet de eerste vier plaatsen met Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram. De enige vreemde eend in de bijt is US Browser op de achtste plek: die app is in Aziatische landen heel populair. Hierbij werd gekeken naar downloads bij iOS en Android. Android wordt pas gemeten vanaf 2012.

Social Media

De lijst bevestigt opnieuw de dominantie van het sociale netwerk, dat nog altijd groeiende is. Facebook heeft momenteel wereldwijd 2,45 miljard maandelijks actieve gebruikers. Het grootste deel daarvan komt inmiddels uit Azië, ruim een miljard.

Games

Wat nog meer opvalt aan de lijst is dat er geen games tussen staan. Het onderzoeksbureau heeft daar wel apart naar gekeken. Subway Surfers staat op nummer één, volgens App Annie gedreven door populariteit in India.

About Post Author