zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Faillissement voor MS Mode in België

De kledingwinkel MS Mode gaat faillissement aanvragen voor alle Belgische activiteiten. Eerder deze maand werd aangekondigd dat MS Mode in Nederland wel een doorstart kreeg.

Cees de Jong, een curator van MS Mode in Nederland, bevestigde dit afgelopen donderdag. Door het faillissement in België worden 220 banen in gevaar gebracht. MS Mode België kende 46 winkels.

Binnen een redelijke tijd moet duidelijk worden wat de toekomst van MS Mode in België gaat worden. Er wordt niet uitgesloten dat MS Mode met een aangepaste vorm wel in België blijft bestaan. Zo liet de onderneming afgelopen donderdag weten. Tevens is de webwinkel van de Belgische ondernemen momenteel niet beschikbaar wegens “omstandigheden”.

Doorstart Nederland

Begin september werd bekend dat het Nederlandse deel van MS Mode wel een doorstart krijgen. De voormalige eigenaar Coolinvestments en GA Europe nemen ook het inkoopkantoor in Azië over en de Spaanse en Luxemburgse delen van MS Mode worden ook overgenomen.

Het doel van GA Europe is om de delen weer financieel in orde te krijgen. GA Europe is gespecialiseerd in het herstructureren van detailhandelsbedrijven. Zodra MS Mode weer financieel gezond is, dan worden zij onderdeel van Coolinvestments.

De ondernemingen in Frankrijk, Duitsland en België krijgen geen doorstart. Het bestuur van deze ondernemingen moeten zelf beslissen of zij de activiteiten van MS Mode willen voortzetten. België is de eerste die een faillissement aanvraagt. Het management leeft mee met alle betrokken en belanghebbenden van MS Mode België.

MS Mode Nederland gaat geen voorraad meer leveren aan de ondernemingen in Frankrijk, Duitsland en België. Deze ondernemingen zijn dan na een tijdje ‘out of stock. Wel geven zij aan dat zij wel een doorstart met MS Mode België willen maken. Maar het is niet zeker of dit mogelijk is.

Uitstel van betaling

Begin augustus vroeg MS Mode Nederland om uitstel van betaling. Een negatief sentiment en de tegenvallende verkopen van de wintercollectie zorgde ervoor dat MS Mode 11 augustus failliet werd verklaard.

In totaal heeft het bedrijf 400 filialen. In totaal werken er zo’n 2300 mensen bij MS Mode.

About Post Author