ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Fietsgigant Accell gaat niet akkoord met bod Pon

De onderhandelingen over een overname tussen fietsproducent Accell Group en handelsbedrijf Pon zijn gestopt. Accell gaf aan niet akkoord te gaan met het eerdere bod van 32,72 euro per aandeel. Ook het volgende bod van 33 euro per aandeel is te laag. De gesprekken tussen de Nederlandse bedrijven zijn voorlopig gestopt. Dit maakte Accell Group dinsdag bekend.

Accell vindt zichzelf meer waard

Accell, dat onder andere eigenaar is van Sparta en Batavus, vindt zichzelf meer waard dan het bod van Pon. De fietsgigant denkt dat zij flink zullen groeien in de toekomst en verwacht ook dat een eventuele fusie veel voordelen met zich meebrengt. Ook onder de aandeelhouders is er weinig sprake van steun voor de voorgestelde deal.

Pon gaf aan dat zij niet hadden verwacht dat de gesprekken tussen beide bedrijven zo abrupt zouden stoppen. Inmiddels waren de beide bedrijven meer dan anderhalve maand intensief aan het praten. Er was zelfs al een boekenonderzoek gestart.

Grootste fietsenbedrijf ter wereld

Wanneer de overname wel door had gegaan, was het grootste fietsbedrijf ter wereld ontstaan. Pon is met tien fietsmerken onder andere actief in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, China en Australië. Accell Group is in Europa de marktleider en heeft ook een goede positie in Noord-Amerika.

Interim-topman Hielke Sybesma zegt dat de conclusie kwam nadat de belangen van de aandeelhouders en eigen mensen zijn meegenomen. Hij noemde het een totaalconclusie. Daarnaast gaf hij aan dat een eventueel nieuw, hoger bod van Pon opnieuw beoordeeld wordt.

Nu de overname van tafel is, geeft Accel Group aan dat de strategie, die eerder dit jaar is gepresenteerd, gaat veranderen. Het bedrijf gaat zich focussen op een zelfstandige strategie. Er wordt gemikt op een stevige omzetgroei door de verdere opkomst van e-bikes in het woon-werkverkeer, maar ook in de sport.

About Post Author