ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Verzekeraar ASR moet kosten woekerpolis terugbetalen

Verzekeringsbedrijf ASR moet een klant een deel van de kosten van een woekerpolis terugbetalen. Dit heeft het gerechtshof Den Bosch na een lange rechtszaak bepaald.

ASR moet drie soorten kosten teruggeven aan een klant. De eerste kosten, poliskosten en een deel van de ingehouden fondskosten van een Falcon Levensplan worden aan de klant terugbetaald. Een aantal voorwaarden die ASR gebruikte om deze kosten in te houden, zijn door het hof als oneerlijk en onredelijk bezwarend aangemerkt. Het financiële product waar het in deze zaak om gaat, is in Nederland ongeveer 220.000 keer verkocht.

Stef Smit, de directeur van claimorganisatie ConsumentClaim, reageert erg positief op de uitspraak. Na jaren van procederen ziet hij het behaalde resultaat als een geweldig resultaat voor zijn cliënten. Smit stelt dat de langverwachte uitspraak zomaar het kantelpunt in de woekerpolisaffaire kan zijn. De polis waar het in de zaak om gaat is relatief klein. Toch zal ASR waarschijnlijk meer dan 3500 euro aan kosten moeten vergoeden.

De woekerpolisaffaire is al lang aan de gang. In 2006 kwam boven water dat er door verschillende beleggingsverzekeringen te hoge kosten in rekening werden gebracht. Sindsdien zijn claimorganisaties bezig met het loskrijgen van schadevergoedingen voor gedupeerden. Omdat het in rekening brengen van te hoge kosten op grote schaal gebeurde, lopen er veel juridische procedures door elkaar en verloopt het proces moeizaam.

ASR wacht met conclusies

ASR reageert nog niet op de inhoud van de zaak. Wel zeggen ze dat deze uitspraak niet betekent dat alle zaken hetzelfde resultaat zullen hebben. Een woordvoerder van de verzekeraar zegt dat het hier om één specifieke zaak gaat met specifieke voorwaarden. ASR is nog aan het onderzoeken of zij in hoger beroep willen gaan. Tot slot vindt de verzekeraar dat het nog te vroeg is om uitspraken te doen over aantallen polissen en bedragen.

About Post Author