ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Geld verdienen met bloggen, hoe werkt dat?

geld verdienen met bloggen

Heb je een blog en wil je geld verdienen? Er zijn veel mogelijkheden! Waarbij je kunt denken aan het verkopen van advertentieruimte, blogruimte of aan de slag kunt gaan met het verkopen van producten of diensten van een andere winkel. Dit laatste noemen we affiliate marketing.

Je kunt advertenties plaatsen

Als je een blog hebt zijn er volop mogelijkheden om advertentieruimte te verkopen. Als je dit zelf regelt heb je ook het voordeel dat je er veel aan kunt verdienen. Natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de omvang die je blog heeft en het onderwerp. Wanneer je blog slechts enkele tientallen bezoekers heeft zullen weinig adverteerders interesse hebben. Maar hoe meer dit er zijn hoe meer interesse er uiteindelijk zal zijn.

Ga aan de slag met affiliate marketing

Je kunt ook met affiliate marketing aan de slag gaan. Waarbij je producten en diensten van derden verkoopt. Bij elke verkoop die via jouw unieke link plaatsvindt krijg je een vergoeding. Dit kunnen enkele euro’s zijn. Maar de ervaring leert ook dat het veel meer dan dat kan zijn. Soms wel honderden euro’s per verkoop!

Plaats gast blogs tegen betaling

Een relatief nieuwe methode die steeds vaker voorkomt is het bieden van ruimte voor gastblogs. Waarbij iemand tegen betaling een blog artikel op jouw blog mag plaatsen. Het voordeel is dat je er veel geld mee kunt verdienen. Maar het nadeel is er ook. Want uiteindelijk moet je de kwaliteit van je blog ook goed kunnen bewaken. Zo schrijft niet iedereen even goed, wil je niet dat jouw blog alleen uit reclame en gastblogs bestaat en heb je ook nog eens te maken met heel veel externe links vanaf je website.

Kies voor Google Adsense

Tot slot bestaat Google Adsense ook nog altijd. Het is misschien wel een van de meest eenvoudige manier om advertentieruimte te verkopen. Maar de verdiensten van deze partij blijven veelal laag. Omdat je veel kliks nodig hebt om echt wat te verdienen. Dat is dus een groot nadeel als je nog maar weinig bezoekers en klanten op je website hebt. De vraag zou zelfs moeten zijn of je blog al klaar is voor deze manier van inkomsten krijgen. Dan kun je beter aan de slag met affiliate marketing.

Geld verdienen met bloggen? Meld je aan bij AllTheWayUp! Een manier om op een goede manier verdiensten te hebben.

About Post Author