De spraakgestuurde Google Assistent gaat binnenkort gesprekken vertalen in maar liefst 27 verschillende talen. Hieronder valt ook de Nederlandse taal.
Zo kan Google Assistant helpen om gesproken teksten real-time te vertalen in onder meer Arabisch, Chinees, Duits, Grieks, Japans, Pools, Vietnamees en Turks.
Bij het voeren van de gesprekken is het wel noodzakelijk dat er om beurten gepraat wordt. Anders kan het programma het niet bijhouden. Wanneer de gespreksbeurt is afgelopen moet er momenteel nog gewacht worden totdat Google Assistent de vertaling voorleest.
Integratie met Google Maps
Het programma zal worden geïntegreerd met Google Maps. Zo zou je met een spraakopdracht kunnen vragen waar dat ene restaurant zit waar je ooit zo lekker hebt gegeten. Dit heeft het zoekbedrijf bekendgemaakt tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2019 in Las Vegas.
Wekker
Tijdens de CES kondigden meerdere bedrijven de samenwerking aan met Google Assistent. Zo zal Samsung een tv aanbieden die wordt ondersteunt met Google Assistent. Lenova gaf aan een wekker te presenteren met het nieuwe programma. De Smart Clock zal vanaf dit voorjaar in de winkels liggen voor 80 dollar.
De aankondigingen laten zien dat Google de strijd tegen Alexa van Amazon zeer serieus neemt. Amazon maakte enkele dagen geleden bekend dat zij meer dan 100 miljoen apparaten hebben verkocht waarop de spraakassistent is gerealiseerd.
Strijd om het smart home
De twee bedrijven doen hun best om zoveel mogelijk consumenten voor hun spraakassistent te winnen. Als je eenmaal een product hebt dat je aanstuurt via Google Assistent dan is dat gedachte dat het voor de hand ligt dat je voor het volgende spraakgestuurd apparaat weer Google Assistent gaat zijn.
Het gevecht tussen Alexa en Google Assistent is momenteel vooral een strijd om de toekomstige inrichten van het smart home. De twee bedrijven doen er alles aan om elkaar te overtreffen.
Meer berichten
4 tips om jouw kantoorgebouw te vergroenen
Welke activiteiten kun je ondernemen om meer klanten via je website te krijgen?
Hoe personeelsplanning bijdraagt aan het behalen van organisatiedoelen