ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Grolsch erg tevreden met huidige eigenaar

Grolsch

Sinds een jaar is Grolsch in Japanse handen. De Japanse dranken gigant Asahi is eigenaar geworden van het Twentse biermerk. De overname bevalt bij het biermerk. Er is ruimte voor eigen ideeën en innovatie bij de nieuwe eigenaren.

Voor de consument is het vrijwel onzichtbaar dat Grolsch nu in Japanse handen is. Er wappert een andere vlag aan het pand bij Grolsch, een kleine spelt op het jasje van de directeur en een banner in de hal zijn een voorbeeld van een aantal kleine veranderingen. De vraag is dan ook wat is er dan wel veranderd bij de overname? De directeur van het biermerk vind van wel. Hij vertelde bij de overname te hopen dat het bedrijf slagvaardiger en flexibeler zou worden onder de nieuwe leiding. Nu zegt hij dat na een jaar die verwachtingen al ruim te hebben overtroffen.

Grolsch wil slagvaardig zijn

Onder de vorige eigenaren was Grolsch een klein deel van het concern. De Rol van het oorspronkelijke Twentse biermerk is veel groter bij Asahi Europe Group. Volgens de directeur is de omgeving waar zij zich nu in begeven veel ondernemender is. Er wordt slagvaardig gereageerd, wanneer we een nieuw initiatief voorstellen. Het fijne is ook dat we ruimte krijgen om het initiatief te nemen. Wij maken een plan van ons idee, gaan naar Londen voor overleg en binnen de kortste keren is er een goed besluit genomen. Bij de oude eigenaren waren dit soort dingen moeilijker. Het liep bij SAB Miller over meerdere schijven, waardoor het allemaal langer duurde.

Wij hebben een nieuw modern kleinschalig brouwerijtje mogen opzetten. Onze beste brouwers kunnen hier lekker experimenteren met nieuwe smaken. Voor de overnamen hadden wij dit plan al liggen, maar de oude eigenaren stelden de beslissing steeds uit. Terwijl deze keuze op strategisch vlak gemaakt kon worden, omdat wij op dit moment marktleider zijn op het gebied van speciaal bieren. Dit is een mooi voorbeeld van de nieuwe besluitvorming.

About Post Author