ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Takeaway.com gaat hogere commissie innen

takeaway.com

Vanaf volgend jaar gaat Takeaway.com de commissies verhogen voor de restaurants. De restaurants moeten een commissie betalen als zij een bestelling via de site binnenkrijgen. De consument gaat hoogstwaarschijnlijk dus meer betalen voor de thuis bezorg maaltijd, omdat de restaurants de verhoogde commissies gaan door voeren in de prijs van de maaltijden.

Maximaal 1 procent wordt de verhoging aldus Takeaway.com, dit is een gemiddelde verhoging. Sommige restaurants zullen iets meer of iets meer kunnen gaan betalen. Sommige grote afnemers zullen bijvoorbeeld een hoeveelheidskorting kunnen krijgen. Het bedrijf heeft namelijk onegeveer 30.000 restaurants waar ze verschillende afspraken me hebben.

De verschillende commissies hangen dus af van welke afspraken zij hebben met de restaurants en welke volume korting zij hebben.

Volgens Takeaway.com wordt de commissie die zij gaan doorvoeren nog steeds lager dan dat de concurrentie vraagt. Zij noemen de verhoging daarom ook bescheiden. Een voorbeeld van de concurrent Just Eat vraag 14% commissie en zij vragen 11/12 procent.

Takeaway.com bezorgt restaurant hogere omzet

Het is het bedrijf zijn goed recht om de tarieven iets te verhogen. Het bedrijf zorgt voor extra omzet bij de restaurants. Ze zorgen voor gemiddeld 65.000 euro extra omzet per restaurant in Nederland.

Niet alleen in Nederland wordt commissie verhoogt. Ook in Duitsland, Oostenrijk, Polen en België gaan de commissie stijgen vanaf 1 januari 2018. Door de verhogingen verwacht Takeaway.com een verhoging van de omzet met vijf procent.

Nederland zorgt voor groei bij Takeaway.com

Het bedrijf heeft 40 procent meer maaltijden bezorgd in het derde kwartaal dan de zelfde periode een jaar eerder. 17 miljoen maaltijden werden er verkocht in het derde kwartaal.

Met zeven miljoen maaltijden die bezorgt zijn is en blijft Nederland met groei voorlopen op de rest. De stijging in Nederland lag op 34 procent. Het bedrijf streeft er naar om in Duitsland nog groter te worden. De gemaakte winst in Nederland willen zij gaan besteden aan de groei in Duitsland.

About Post Author