ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Plannen van het nieuwe kabinet

plannen

Aankomende dinsdag worden dan eindelijk de plannen van het nieuwe kabinet gepresenteerd. De finish is in zicht en komen voorzichtig steeds meer plannen naar buiten. Het kabinet is in grote lijnen overeengekomen wat te de te volgen beleid is voor de aankomende jaren. Dit heeft enige tijd geduurd maar dan hebben we vast ook wel wat. Dit is wat we al denken te weten over het regeerakkoord.

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie zetten deze week nog die puntjes op de i. Het is nog niet helemaal zeker wanneer het akkoord gepresenteerd wordt. Volgens betrouwbare bronnen zal er naar alle waarschijnlijkheid dinsdag zekerheid komen.

Dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie naar alle zekerheid maandag het record van het formeren van een kabinet verbreken. Het huidige record is nog in handen van het kabinet-Van Agt uit 1977 die 208 dagen over het formeren van kabinet deden.

Verwachte plannen

Vanaf 2020 is het kabinet van plan om de hypotheekrenteaftrek versneld te verlagen. Daarnaast is het kabinet van plan bijna 500 miljoen euro te investeren in het onderwijs. Dit om de werkdruk te verlagen voor leraren in het basisonderwijs. Het geld is bestemd voor het aannemen van extra onderwijsassistenten en om de klassen te verkleinen. Eerder was al bekend geworden dat naast de 500 miljoen nog eens 270 miljoen euro naar het verhogen van de salarissen van de leraren gaat. Het kabinet streeft er naar dat er les gegeven gaat worden in betekenis, tekst en melodie van ons volkslied. Scholieren moeten daarnaast in hun schoolcarrière minimaal één keer naar zowel het rijksmuseum als naar de tweede kamer op excursie.

Wat de zorg betreft gaat het eigen risico niet omhoog in 2018. De zorgpremie zorgt daardoor wel, om de eigen risico te compenseren. De verwachting is dat ieder zeven euro per maand meer gaat betalen. Dit is het enige plan dat al officieel naar buiten is gebracht.

Voor meer plannen is het wachten tot begin volgende week, wanneer de plannen officieel worden gepresenteerd.

 

 

About Post Author