zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hoe vind je een geschikte kantoorruimte als startende ondernemer?

Ben jij net voor jezelf begonnen? Dan heb je vast en zeker al ontdekt dat er heel wat bij komt kijken. Zo moet je in het begin van alles regelen. Eén van de zaken die bij het starten van een onderneming komt kijken is het regelen van een bedrijfsruimte. Het soort bedrijfsruimte dat jij moet hebben hangt natuurlijk volledig af van het werk dat jij doet. Mogelijk moet je wel een hele productiehal hebben, maar misschien heb je ook wel genoeg aan enkel een kantoorruimte. Moet jij inderdaad alleen een kantoorruimte hebben? Dan is het belangrijk dat je wel een geschikte plek vindt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om jou een handje te helpen leggen wij jou hieronder uit hoe jij een geschikte kantoorruimte vindt als startende ondernemer.

Waar wil je zitten?
Voordat jij op zoek kunt naar een geschikte kantoorruimte als startende ondernemer, is het makkelijk om te weten waar je het moet zoeken. We doelen hiermee op een plaats. De kans is aanwezig dat jij het in jouw eigen woonplaats zoekt. Dit hoeft echter niet. Mogelijk zit de doelgroep van jouw onderneming wel grotendeels aan de andere kant van het land. Het is altijd makkelijk om zo dicht mogelijk bij jouw doelgroep te zitten. In dat geval ben je namelijk makkelijk en snel te bereiken. Neem dus eerst een plaats in gedachten en begin dan pas aan jouw zoektocht naar een geschikte kantoorruimte.

Zoek buiten het centrum
Wil jij in een grote stad zitten? Reken er dan goed op dat je flink wat aan huur kwijt bent per maand. Als beginnende ondernemer heb je nog niet bijzonder veel vermogen, dus dit is niet prettig. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een goedkopere kantoorruimte te vinden. Zoek bijvoorbeeld niet naar een kantoor in het hartje van de betreffende stad. Kijk bijvoorbeeld ook eens buiten de grachtengordel of zelfs nog verder buiten het centrum. Sommige ondernemers vinden dit geen goede plek, maar dit kan het wel degelijk zijn. Richt je bijvoorbeeld tot locaties aan de snelweg of in de buurt van een treinstation. Op deze manier is jouw kantoorruimte voor iedereen goed te bereiken. Dit is in het centrum van een drukke stad natuurlijk al een stuk lastiger, aangezien het hier vaak ontzettend druk is in het verkeer.

Hoeveel ruimte heb jij nodig?
Naast de locatie is het ook handig om je van tevoren af te vragen hoeveel ruimte jij nodig hebt. Ben je zzp’er? Dan heb je genoeg aan een klein kantoortje. Neem jij direct mensen in dienst? Dan moet je natuurlijk wel genoeg ruimte hebben om hen kwijt te kunnen. Vergeet hier dus ook zeker geen rekening mee te houden in jouw zoektocht. Is een grote kantoorruimte je toch wat te duur? Geef jouw personeel dan de gelegenheid om zo af en toe thuis te werken. Hierdoor heb jij namelijk minder kantoorruimte nodig. Je kunt een kleinere kantoorruimte huren en bent zodoende goedkoper uit.

Kies voor een virtueel kantoor
Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn wanneer jij een groot kantoor hebt en een deel van de bureaus voor de helft van de tijd leeg is. Je betaalt in dat geval namelijk onnodig veel huur. Misschien moet je in dat geval eens kijken naar een virtueel kantoor. Dit doet bij veel mensen niet direct een belletje rinkelen. Desondanks is zo’n kantoor steeds meer in trek. Met een virtueel kantoor kun jij gebruikmaken van allerlei faciliteiten die je normaal ook op kantoor hebt, alleen betaal je hier niet onnodig hoge huur voor. Als startende ondernemer is dit zeker het bekijken waard!

About Post Author