ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Hudson’s Bay maakt meer verlies in eerste helft 2017

Hudson's Bay

Warenhuis keten Hudson’s Bay heeft in de eerste zes maanden van 2017 een verlies moeten slikken. Het verlies valt ten op zichten van een jaar eerder vele malen hoger uit.

Het bedrijf heeft in de eerste helft van dit jaar flink geïnvesteerd. Mede door het openen van nieuwe warenhuizen in Nederland stegen de kosten flink. Daarnaast zag het bedrijf de omzet krimpen.

Te melden is dat in de eerste 6 maanden van 2017 de winkelomzet 4,4 miljard euro bedroeg. Dat houdt in dat de omzet ten opzichten van begin 2016 met één procent is gedaald. Daar tegenover staat een aanzienlijke stijging van het nettoverlies. Het verlies steeg van 239 miljoen Canadese dollar naar 422 miljoen. Een reden van dit alles, is dat Hudson’s Bay zich genoodzaakt voelde om flinke kortingsacties in te zetten. Het bedrijf had last van de concurrentie en probeerde door middel van de acties de klanten toch naar de winkels te trekken.

De bestuursvoorzitter Richard Bakker stelde dat het bedrijf vertrouwen heeft in het restant van dit jaar. Hoewel hij toegeeft dat het concern het niet makkelijk heeft gehad. Te zien is dat het tweede kwartaal al verbeteringen te zien waren.

Hudson’s Bay in Nederland

Deze week was de feestelijke opening van de eerste Hudson’s Bay in Nederland. Het warenhuis opende zijn deuren voor het eerst op de Rokin in Amsterdam. In de aankomende periode zal het concept nog in meerdere steden zijn deuren openen binnen Nederland. Het bedrijf is ook nog eigenaar van andere ketens als Galeria Kaufhof uit Duitsland en het Belgische Geleria Inno.

Het bedrijf wil zich gaan onderscheiden in Nederland. Service staat bij de winkelketen hoog in het vaandel. Voorbeelden hiervan zijn snelle WI-FI en grote paskamers.

Niet iedereen is enthousiast over de uitbreiding. Aandeelhouders zijn niet tevreden met de huidige koers. Velen zien graag dat het bedrijf de Europese ketens verkoopt.

About Post Author