ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Op Sint-Maarten zijn weinig inwoners verzekerd

Sint-Maarten

De orkaan Irma heeft grote schade aangericht. Sint-Maarten is zwaar getroffen en veel van de eiland bewoners zijn niet verzekerd tegen zulke verwoestingen.

Inwoners Sint-Maarten onverzekerd

Het probleem op Sint-Maarten is dat de kans op een orkaan erg groot is. Gevolg hier van is dat een inwoner hoge premie moet betalen wanneer zij zich willen verzekeren tegen orkaan schade. Veel van de eilandbewoners verzekeren alleen hun auto en daar blijft het ook bij..

Als we kijken naar ons eigen land kunnen we stellen dat we ons in Nederland het liefst op alles verzekeren. In Nederland is het normaal om je huis, auto, huisdier en zelfs je telefoon te verzekeren. Kleine kanttekening is dat wij in Nederland ook niet verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld een overstroming. Bij de meeste huis en inboedel verzekeringen ben je niet verzekerd wanneer de dijken doorbreken.

Lokale verzekeraars

In het Caribisch gebied zijn geen Nederlandse verzekeraars meer actief. De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben jaren terug die regio verkocht. De markt daar is namelijk een kleinere en andere markt dan de Nederlandse verzekeringen gewend is. Op Sint-Maarten zijn vooral plaatselijke verzekeraars actief. Deze lokale verzekeraars verzekeren aan particulieren en de zakelijke markt.

Totale schade opnemen

Over de totale schade op Sint-Maarten valt nog niks te zeggen. De schade die is veroorzaakt door Irma moet nog worden opgenomen. Er zijn experts onderweg naar het rampgebied. De experts zullen de schade opnemen en aan de hand daarvan een actieplan gaan bedenken. De experts maken gebruik van drones om de schade op te nemen voor de gebieden die niet te bereiken zijn. Het probleem op dit moment is alleen dat de toevoer richting het eiland alleen overdag met militaire vliegtuigen gebeurd en dus minimaal is.

Het is denkbaar dat door deze ramp de verzekeringspremies zullen gaan stijgen. Gelukkig kunnen verzekeraars zich herverzekeren tegen zulke rampen, waardoor zij niet de volledige kosten moeten dekken.

About Post Author