za. jun 15th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Facebook wil weer voet aan de grond in China

facebook

Facebook is bezig om weer voet aan de grond te krijgen in China. Het bedrijf heeft een Chinese ambtenaar met veel ervaring in het bedrijfsleven aangesteld. Dit heeft het internetbedrijf gedaan om de band met China te verbeteren. De persoon die dit richting moet gaan geven is William Shaui. Hij zorgde er eerder voor dat LinkedIn werd geaccepteerd door de Chinese regering.

Sinds 2009 is Facebook niet meer toegestaan in China. Het land wil het surfgedrag van de Chinezen kunnen controleren en wanneer het nodig informatie zuiveren. Het beleid van de Chinese regering is dat het bedrijf  moet toegeven aan censuur dan is een website pas zichtbaar in China.

Door de zuivering is te zien dat bepaalde bekende apps niet worden vrijgegeven in China. Er zijn bekende sociale media apps in China die mee werken aan de zuivering van content. Er zijn hierdoor tegen hangers van bekende westerse apps. De tegenhanger van Twitter in China is Weibo en WeChat is de Chinese variant van WhatssApp. De westerse sociale media doen niet mee aan censuur en de bezoekers worden daarom de toegang geweigerd.

Facebook ziet China als belangrijk land

De aangetrokken Chinese Shaui was eerder werkzaam voor de Chinese overheid. Facebook wil op deze manier de verhoudingen met China gaan verbeteren. Facebook ziet China als een aanzienlijke groeimarkt. In China zijn er honderden miljoenen mensen die geen gebruik kunnen maken van Facebook en dus ook geen account hebben.

Eerder werd door bronnen al gezegd dat Facebook bezig is aan een manier om mee te werken aan de censuur eis van China door het ontwikkelen van een tool.

LinkedIn is één van de weinige

LinkedIn is een van de westerse apps die wél gebruikt kan worden in China. De app werkt dus mee met de regels wat betreft het zuiveren van content. Dat LinkedIn te gebruiken is in China is voor een groot gedeelte te danken aan Shaui, de nieuwe man van Facebook.

 

About Post Author