ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

In 2020 sluit ING 40 procent van servicebalies

In het nieuwe jaar zal ING flink minder te vinden zijn in de Nederlandse winkelstraat. De bank zal vanaf begin volgend jaar namelijk 40 procent van de servicebalies in Nederland gaan sluiten. Bij de balies is het voor klanten mogelijk om eenvoudige bankzaken, zoals het openen van een rekening, te regelen.

Deze maatregel zal ervoor zorgen dat er 150 van de 380 servicebalies van ING gaan sluiten. Deze balies zijn voornamelijk te vinden in winkels, zoals Bruna, Primera en The Road Shop. De bank heeft laten weten dat de servicebalies door het gehele land.

Het zal wel mogelijk blijven om in of vlakbij de verdwenen servicepunten geld op te nemen. De bank heeft laten weten dat er bankautomaten van het merk Geldmaat bij zullen komen, indien deze er nog niet zijn.

De servicelocaties die overblijven zullen worden omgebouwd en richten zich met name op hulp voor digitale bankhandelingen. De bank stelt tot het besluit te zijn gekomen na een uitgebreide proef met nieuwe servicepunten in het afgelopen jaar: “De reacties van zowel klanten als betrokken ondernemers zijn positief”, schrijft de bank in een reactie.

ING-klanten moeten voortaan naar een kantoor van de bank voor algemene bankzaken, voor de dagelijkse bankzaken kunnen klanten van de bank nog wel bij servicepunten terecht, aldus de bank.

About Post Author