zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

ING schikt met Italië voor witwaspraktijken

ING heeft een voorlopige schikking bereikt met de Italiaanse autoriteiten in een onderzoek rond witwassen. Om een punt te zetten achter de kwestie betaalt ING 30 miljoen euro.  De schikking moet nog worden goedgekeurd door de Italiaanse rechter.

Het Italiaanse onderzoek begon al in maart van 2019. Dit kwam doordat meerdere Europese landen werden verzocht om onderzoek te doen naar honderden klanten bij de bank. Het gaat hierbij om het tekortkomen op controle van witwaspraktijken.  ING wil zelf nog niet ingaan op de zaak. “We praten nog steeds met de Italiaanse autoriteiten over het onderzoek. Momenteel willen we er nog niet op reageren”, schrijft de bank.

Nederland

Het is niet de eerste keer dat ING schikt in een witwaszaak. De bank trof in september vorig jaar een schikking met justitie in Nederland. Het ging hierbij om een schikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. ING gaf toen toe dat het tekortschoot bij het voorkomen van witwassen.

About Post Author