ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Voordelen van een zit sta bureau

Zit sta bureau

Om gezond te blijven tijdens het werk moet je voor voldoende beweging zorgen. Als je altijd achter een bureau werkt, dan kan het soms moeilijk zijn om voldoende beweging te krijgen. Daarvoor zijn verschillende oplossingen bedacht zoals bijvoorbeeld een zit sta bureau. Met een dergelijk bureau kun je regelmatig wisselen van positie tijdens het werken. Zo kun je een tijdje staand werken als je al even zit. Het bureau kan hiervoor eenvoudig in hoogte worden versteld zodat je prettig kunt werken. Gebruik maken van een zit sta bureau heeft dan ook verschillende voordelen.

Gezondheidsvoordelen van een zit sta bureau

Het belangrijkste voor iedereen is waarschijnlijk wel een goed gezondheid. Die krijg je niet zomaar dus moet je er altijd aan werken. Dat kun je doen door onder andere gezond te eten, voldoende te slapen en voldoende te bewegen. Bewegen is vaak lastig als je achter een bureau werkt en lange dagen maakt. Met een zit sta bureau kun je er dan voor zorgen dat je tijdens het werk juist wel voldoende beweging krijgt. Door staand te werken blijf je in bewegen en stimuleer je de spieren en bloedsomloop. Op die manier kun je lichamelijke klachten voorkomen.

Gezonde houding

Een ander voordeel van het gebruik maken van een zit sta bureau is het positieve effect op de houding van de werknemer. Door lang in dezelfde houding te zitten achter een bureau kunnen namelijk ook lichamelijke klachten ontstaan. Met een zit sta bureau wissel je niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor een juiste houding af met staan of zitten. Naast de hoogte van het bureau, moet ook de hoogte van het beeldscherm en de hoogte van de stoel tijdens het zitten goed afgesteld zijn. Op die manier kun je ergonomisch werken. Een zit sta bureau wordt vaak in combinatie met een bureaustoel gebruikt die bij het staan ook als een soort van steun of kruk gebruikt kan worden.

Hogere productiviteit

Een goede gezondheid heeft ook een ander bijkomend effect. De productiviteit gaat hierdoor namelijk om hoog. Dat kan mede worden veroorzaakt door het gebruik maken van een zit sta bureau. Doordat je in beweging blijft wordt de bloedsomloop gestimuleerd, dat betekent dat er ook meer zuurstof door het bloed wordt vervoerd. Je zult daardoor ook minder snel de concentratie verliezen. Door in beweging te blijven word je dus ook productiever. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het gebruik maken van een zit sta bureau de productiviteit van een werknemer zelfs kan vergroten met wel 20%. Overtuigd van de voordelen van zit sta bureaus? In de webshop van OfficeCity vind je een ruim assortiment!

Ook interessant: https://applezakelijk.com/

About Post Author