ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Licht gaat uit voor lampendivisie Philips

‘’Apollo is in vergaande gesprekken met Philips om de LED-lampendivisie van het bedrijf over te nemen.’’ Philips probeert Lumileds, zoals de divisie heet, al geruime tijd achter de schermen te verkopen. Op dit moment zou het bedrijf gesprekken voeren met Apollo Global Management.

Bezwaar

Eerder dit jaar ging er naar meerdere bezwaren van een Amerikaanse toezichthouder een poging om de divisie te verkopen niet door. Philips was van plan om 80,1% aan belangen te verkopen aan GO Scale Capital uit China. Er zou een bedrag van minimaal 2,8 miljard dollar mee gemoeid zijn. De toezichthouders wilden dit te allen tijden voorkomen dat er kennis van Lumileds in Chinese handen zou vallen. Dit alles omdat het bedrijf de onder andere het Amerikaanse leger als klant heeft.

Nadat meerdere private partijen zich hebben teruggetrokken voor de koop van de divisie stellen meerdere anonieme bronnen dat Apollo hoogstwaarschijnlijk de overname voor zijn rekening neemt. Hoewel de onderhandelingen nog volop bezig zijn zal er na verwachting aan het einde van deze maand een overeenkomst zijn. Door de eerdere afwijzing van de verkoop aan GO Scale Capital zal de verkoopprijs waarschijnlijk lager liggen, zo denkt CEO Frans van Houten. De analisten van ING schrijven een waarde van 1,8 miljard euro toe aan Lumileds.

Nieuwe strategie

Lumileds, de grootste leverancier van lampen aan de auto-industrie staat te koop omdat de divisie niet meer thuis past in het beleid na een strategiewijziging van Philips. Zij willen zich meer gaan richten op medische apparatuur en consumentenproducten. Eerder dit jaar ging de lichttak Philips Lighting naar de beurs maar de verkoop van Lumileds staat daar los van.

About Post Author