ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Meer faillissementen in Nederland dit jaar door Coronavirus

Kredietverzekeraar Atradius heeft een nieuwe rapport uitgebracht waarin staat dat ze dit jaar meer faillissement verwachten. Het aantal faillissementen zou dit jaar in Nederland met 3 procent stijgen. Vorige jaar groeide al het aantal bankroeten voor het eerst in jaren.

 

Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus is er een druk gekomen op de economische groei en dat heeft ook gevolgen voor Nederlandse bedrijven. De bedrijven die hier veel last van hebben zijn producerende bedrijven, verkopers van elektronica en kledingbedrijven. Dit zijn de bedrijven die afhankelijk zijn van toevoer uit China en andere Aziatische landen, in China zijn veel fabriekssluitingen en reisverboden die deze problemen veroorzaken.

 

Brexit en Europa

Naast het virusuitbraak hebben we ook te maken met verenigd koninkrijk waar nog steeds geen duidelijkheid is over de handelsrelatie. Ook wordt de Nederlandse ondernemingen geraakt door de verzwakking van de Duitse industrie. De verwachtingen van een stijging in faillissementen is niet alleen in Nederland ook in West-Europa wordt er verwacht dat het met 2,1 procent zal stijgen in China ligt de verwachting op 4 procent.

About Post Author