di. apr 16th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Met een bedrijfswagen bijdragen aan een beter milieu

Mileu,bewust

Nu het milieubewustzijn toeneemt, beginnen ondernemers het steeds belangrijker te vinden om duurzaam te ondernemen. Om het milieu te sparen, wordt aangeraden om het openbaar vervoer te pakken naar werk en afspraken. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en wordt er toch gekozen voor een bedrijfsauto. Dat u de auto pakt, hoeft echter niet te betekenen dat u niks kan betekenen voor het milieu: met een bedrijfsauto kan u wel degelijk bijdragen aan een beter milieu.

Milieubewustzijn

Steeds meer steden voeren een milieuzone in: in milieuzones ben je alleen welkom met een auto, brommer of scooter die weinig luchtvervuiling oplevert. Rijd je wel met een vervuilende bedrijfsauto in een milieuzone, dan loop je kans op een boete. Bedrijfsauto’s zijn al stukken zuiniger dan tien jaar geleden en stoten ook minder CO2 uit. Desondanks bestaat de kans dat een auto gezien wordt als vervuilend en daardoor geen toegang krijgt tot milieuzones. Bij een nieuwe bedrijfsauto is het dan ook aan te raden om te kiezen voor een auto met energielabel A. Deze auto’s zijn zeer zuinig en weinig vervuilend, in tegenstelling tot auto’s met energielabel D.

De minst vervuilende optie is een elektrische auto: deze stoten geen vervuilende stoffen uit. Uit het Nationaal Zakenauto Onderzoek in 2017 is gebleken dat werkgevers steeds positiever worden over zakelijk elektrisch rijden. Er is dan ook een gestage groei te zien van het aantal elektrische auto’s in Nederland.

Autoverzekering

Oude bedrijfswagens kunnen, met oog op het milieu, dus beter ingewisseld worden voor een nieuwer (elektrisch) exemplaar. Een bijkomend voordeel is dat u geen rekening hoeft te houden met milieuzones. Een elektrische auto houdt langer zijn waarde vast, al zijn de kosten voor het afsluiten van een autoverzekering vaak wel hoger. De verzekeringskosten zijn op het moment hoog omdat veel elektrische auto’s zware accu’s bevatten. Het gewicht van deze accu’s zal echter in de toekomst afnemen. Dit zal een gunstige invloed  hebben op de kosten van een van een autoverzekering.

Om jezelf altijd te verzekeren van de goedkoopste en best passende autoverzekering kan je op Autoverzekering.nl 100% onafhankelijk je autoverzekering vergelijken. In tegenstelling tot sommige andere vergelijkers is deze website op geen enkele manier verbonden aan een verzekeraar en zie je dus echt de beste deals voor jouw situatie.

About Post Author