ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nederlanders willen niet meer schakelen

automaat,elektrische,auto's,, schakel

Als het aan de Nederlandse automobilisten ligt kiezen zij steeds vaker voor een automatische versnellingsbak. Zo is uit cijfers van de Bovag en RAI Vereniging gebleken dat inmiddels een derde van de verkochte auto’s er mee uitrust.

Daling

Vorig jaar bedroeg het aandeel van nieuwe personenauto’s met een automatische versnellingsbak maar liefst 34.3 procent, oftewel 142.267 auto’s. In 2006 was dit nog maar een percentage van 17.3 procent dus is dat afgelopen jaar ruim verdubbeld.

In Nederland zijn er momenteel ruim 1.8 miljoen personen auto’s uitgerust met een automatische versnellingsbak. Van het totale wagenpark van 8.595.000 is dat 21.2 procent. Dit was twaalf jaar geleden wel anders toen was het de helft minder, met circa 936.00 automaten van een totaal van 7.256.00 personenauto’s. Tussen 2008 en 2016 begon het aandeel van het verkoop van nieuwe handgeschakelde auto’s te dalen van maar liefst 82.1 procent naar 65.1 procent.

Populariteit

Door de populariteit van elektrische en hybride auto’s, verklaart de toename van auto’s met automaat. Van alle auto’s is 35,2 procent eigendom van een 55-plusser. Tegenwoordig bieden veel fabrikanten standaard een automaat bij diverse modellen. Dit doen zij aangezien deze in verbruikstesten zuiniger en dus goedkoper zijn dan een hangschakelede versie. Van wege het comfort kiezen steeds meer autokopers voor een automatische bak in verband met het file probleem in Nederland.

About Post Author