ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Olieprijzen blijven zakken, winst van BP gehalveerd

 

De olieprijzen zijn dinsdag ochtend weer in het rood geopend. Dit zou komen doordat handelaren in Amerikaanse olie vrezen dat de olie niet opgeslagen zou kunnen worden. Olieproducenten merken deze prijsdaling in hun winst. De winst van BP bijvoorbeeld is tot nu gehalveerd.

 

Daling olieprijs

De olieprijs daalde voor een vat WTI-olie met nog eens 13 procent naar 10,93 dollar. De daling van dinsdag valt nog mee met vergelijking de crash van vorige week, waarbij de olieprijs negatief werd. De olieprijs daalde zo hard vorige week dat het min 40 dollar bereikten, wat betekend dat handelaren bereid waren om andere 40 dollar aan te bieden om van leveringscontracten af te komen. De reden voor deze grootte daling heeft allemaal te maken met het coronavirus en dat analisten en economen erachter kwamen dat de crash ook verergerd werd doordat het nieuws naar buiten kwam dat partijen geen plek hadden om de olie op te slaan.

 

Verwachting olieprijs

Er wordt gevreesd dat de contracten die nu verhandeld worden, dat daarmee hetzelfde zal gebeuren als de afgelopen weken. Dit komt simpel weg door dat er nog geen vraag naar olie is en er is ook geen opslagcapaciteit om de overproductie op te slaan. Olieproducent BP meldt dan ook dinsdag dat de winst door de historische lage olieprijzen is gedaald met 67 procent in het eerste kwartaal. BP hield dit jaar 800 miljoen over terwijl vorige jaar in hetzelfde periode dit maar liefst 2,4 miljard dollar was.

About Post Author