za. jun 15th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Topman van Air France-KLM weigert bonus na ophef

De topman van luchtvaartmaatschappij Air France-KLM Ben Smith, weigert zijn bonus van dit jaar en levert nog eens 25 procent van ze salaris in. De afgelopen dagen was er ophef over Air France nadat Ben Smith een bonus zou krijgen terwijl Air France-KLM nu in moeilijke tijden bevindt.

 

Reden van ophef

Topman van Air France-KLM had eerder op 16 maart om zijn beloning met een kwart te verlagen. Zo zei hij: “In de context van de moeilijke periode die de Air France-KLM Groep doormaakt, omvat deze reductie duidelijk ook mijn variabele compensatie voor het financiële jaar 2020.” Hierop reageerde minister van financiën Wopke Hoekstra dat de bonus van tafel moest om zo de weg vrij te maken voor noodsteun van de Nederlandse overheid.

 

Noodsteun voor Air France-KLM

Het is een zware tijd voor de hele luchtvaartsector zo ook voor Air France-KLM door de maatregelen om tegen het coronavirus te gaan. Er wordt verwacht dat de Franse en Nederlandse overheden samen een noodpakket ter waarde van 10 miljard vrij maken voor Air France-KLM. Ook Pieter Elbers CEO van KLM levert 20 procent van zijn salaris in. “De impact van COVID-19 op KLM is ongekend groot”, zegt Elbers in een persbericht.

 

“Niemand heeft de crisis waarin we nu zitten kunnen voorzien en de ontwikkelingen hebben zich afgelopen weken in snel tempo opgevolgd. Inmiddels is duidelijk dat de gevolgen van COVID niet alleen groot zijn, maar ook langer zullen duren.” Meld Pieter Elbers

About Post Author