ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Phillips boekt omzetgroei in eerste kwartaal 2021

Phillips omzetgroei

In het eerste kwartaal van 2021 heeft Phillips een omzet geboekt van 3,8 miljard euro. Voor Phillips is dit een omzetgroei van 9 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Phillips maandag laten weten. In 2020 verkochten zij de afdeling die verantwoordelijk zijn voor de huishoudelijke apparaten. De resultaten van deze afdeling zijn niet meegenomen in de resultaten.

De verkoop in de Verenigde Staten gaat goed. Nu de coronacrisis weer geleidelijk langzaam onder controle komt, kunnen ziekenhuizen meer geplande zorg uitvoeren en in nieuwe dingen investeren.

De afdeling Diagnostisering en Behandeling is met 11 procent gegroeid en Persoonlijke Gezondheidszorg, die onder andere scheerapparaten en elektrische tandenborstels produceren, laat ook een groei zien.

Ondanks de omzetgroei, heeft Phillips het eerste kwartaal een verlies van 34 miljoen euro geleden. Dit komt voornamelijk door de problemen met slaap- en ademhalingsapparatuur, waarvoor uiteindelijk een terugroepactie werd gehouden. Als dit niet was gebeurd dan hadden zij een winst van 17 miljoen euro geboekt.

About Post Author