ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Zalando van 100 miljoen euro in de min naar 100 miljoen euro winst

Zalando

De omzet in het eerste kwartaal van de webwinkel Zalando is met de helft gegroeid ten opzichte in dezelfde periode het jaar ervoor. De verwachtingen op de omzet waren niet zo hoog. Ook was de winst hoger dan in de eerste instantie werd verwacht.

De winst komt waarschijnlijk uit tussen de 80 miljoen tot 100 miljoen euro. Dit is een hele verbetering ten opzichte met het jaar ervoor. Toen was de webwinkel juist bijna 100 miljoen eruo in de min. De verwachtingen waren dat Zalando een winst van 41 miljoen euro zou behalen.

Zalando wilt op de lange termijn een marktaandeel van meer dan 10 procent van de totale modemarkt in Europa hebben. Dat is omgerekend 450 miljard euro waard.

Modeketen C&A maakte onlangs bekend dat zij ook hun kleding via Zalando in Nederland gaan verkopen. Dit deed C&A al in Duitsland in februari en dat beviel goed. Volgens C&A reageerden de  klanten positief op het nieuwe verkoopkanaal. Zalando is al tijdje bezig om een samenwerking met winkels aan te gaan, die dan gebruik maken van het platform. Zoals andere webwinkels zoals bol.com en Amazon doen.

About Post Author