ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Reddit-gebruiker aangeklaagd voor manipulatie GameStop-aandeel

Rechter Booking.com

Reddit-gebruiker Keith Patrick Gill is door een groep aanklagers voor de rechter gesleept vanwege  marktmanipulatie van het GameStop-aandeel (pdf). Hij zou de aandelenkoers hebben gemanipuleerd, waardoor de waarde van een GameStop-aandeel  in een korte tijd enorm is gestegen.

De koers van het GameStop-aandeel steeg in januari meer dan 1.700 procent naar 483 dollar Gill. Het aandeel is inmiddels weer gezakt naar een waarde van 46 dollar.

De aandelenkoers van gamewinkel GameStop was enkele weken geleden enorm gestegen. Oorzaak hiervan was dat beleggers op Reddit hadden opgeroepen om tot een aankoop op de GameStop-aandelen over te gaan. Hiermee wilden zij shortsellers, die profiteerde van de koersdaling, benadelen.

Volgens de groep aanklagers deed Gill zich voor als nieuwkomer op de investeringsmarkt, terwijl hij op de financiële sector werkzaam was.

Verder is hij een bekende op de WallStreetBets-subreddit, de plek waar werd opgeroepen om gameStop-aandelen te kopen. Volgens The Verge, schrijft Gill al meer dan een jaar over het GameStop-aandeel. Verder zou hij in YouTube-video’s uitleggen waarom hij dacht dat het aandeel ondergewaardeerd werd en dat hij daarom in 2019 al, zijn eerste GameStop-aandelen kocht. Zo zou hij een leger van fans hebben aangespoord om een gameStop-aandeel te kopen.

In een verklaring (pdf) spreekt Gill tegen dat hij een leger achter zich heeft dat de prijs kan opdrijven. Hij geeft aan dat hij 529 abonnees op YouTube en 550 volgers op Twitter heeft. Verder zegt Gill dat zijn advies niet was bedoeld voor investeerders. “Ik behoorde niet tot groepen die probeerden de prijs op te drijven”, schrijft Gill. Hij geeft aan dat hij alleen zijn visie wilde delen.

About Post Author