ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Sears vraagt faillissementsbescherming aan

Sears, faillissementsbescherming

Sears heeft in de staat New York een regeling voor de faillissementsbescherming aangevraagd bij de bank.

Al een langere tijd kampt het bedrijf met financiële problemen.  Het 125-jarige bedrijf leed de afgelopen jaren verlies op verlies en honderden sloten de vestingen de deuren. Het blijkt dat Sears uit documenten die bij de rechtbank zijn ingediend overduidelijk meer schulden heeft uitstaan dan het aan activa bezit.

Uitstel

Bedrijven krijgen een soort uitstel van betaling onder en aangevraagde Chapter 11-regeling. Dit geeft voor bedrijven meer de mogelijkheid om grondig in te grijpen met de schuldenlast, zonder de verplichtingen van het bedrijf. Om acute financiële problemen op te lossen is dit het laatste toevlucht.

Winkels

Er worden zo onder meer 142 verlieslatende winkels gesloten van Sears. Van sommige winkels zou het bedrijf al een overeenkomst hebben gesloten voor de verkoop. Ook werd gemeld dat Edward Lampert zijn functie als topman neerlegt.

Edward blijft wel in het bedrijf als voorzitter. Hij leende veel van zijn eigen geld uit aan het bedrijf om de boel overeind te houden.

Momenteel zijn er zo’n 90.000 werknemers in dienst bij grofweg zevenhonderd winkels van Sears. Voor hen is hun toekomst onzeker. Sinds de jaren zestig behoort het bedrijf al tot een van de grootste warenhuisketens in de VS.

About Post Author