ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Shell komt met snelladers voor elektrisch rijden

Shell heeft de eerste stap gezet op het gebied van elektrisch rijden. Het olie- en gasbedrijf gaat 15 tot 20 snelladers installeren. Shell plaatst de laders op tankstations in de randstad.

In Nederland zijn er ongeveer 15.000 automobilisten die in een elektrische auto rijden. Shell wil met het starten van het laadpuntennetwerk voorzien in de behoefte van deze groeiende groep. De exacte locaties van de stations is nog niet bekend. Wel is bekend dat zij in de regio Amsterdam-Den Haag-Rotterdam-Utrecht worden geplaatst. Het eerste laadstation moet in het derde kwartaal van 2017 actief zijn.

Fastned is niet bang voor Shell

Bart Lubber verwacht geen hevige concurrentie van Shell. De oprichter van marktleider Fastned voorspelt dat het oliebedrijf haar snelladers vooral langs provinciale wegen zal plaatsen. Fastned richt zich vooral op locaties langs snelwegen. Alleen in Den Haag en Haarlem heeft het bedrijf oplaadpunten in de stad.

Fastned heeft een vergunning voor 201 laadpunten langs rijkswegen. Momenteel zijn er 62 punten operationeel. Alle snelladers zijn gericht zich op volledig elektrische auto’s. Per kWh betaal je bij Fastned 19 cent. Thijs van Velzen, woordvoerder van Shell, zegt dat zij met een competitieve prijs komen.

Van Velzen verwacht dat er de komende jaren steeds meer volledige elektrische auto’s op de weg komen. Nederland heeft de politieke ambitie om de helft van Nederland in 2025 elektrisch te laten rijden. Ook worden accu’s steeds sterker. Toch verwacht Shell dat er voorlopig nog veel gebruik wordt gemaakt van benzine en gas.

Fastned is sinds 2012 bezig aan een snellaadnetwerk in Europa. Het bedrijf is nu marktleider en sinds januari 2016 dekt het heel Nederland. Vorig jaar draaide het eerste station van Fastned break-even. Lubbers zegt niet bang te zijn voor Shell. Hij geeft aan dat door de komst van meer oplaadpunten het aantal elektrische auto’s ook zal stijgen. In Nederland zijn nu nog 4.500 tankstations, dus er is volgens Lubbers nog een lange weg te gaan. “Maar het gaat de goede kant op”

About Post Author