ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Social Awards succes voor Netflix en Tim Hofman

Gisteravond werden De Beste Social Awards uitgereikt. De editie van 2017 waren een groot succes voor Netflix, dat verkozen werd tot het beste merk, NOS, dat werd uitgeroepen tot de beste nieuwspagina, Arjen Lubach, die twee awards won en Tim Hofman, die liefst drie social awards in ontvangst nam.

De website debestesocialmedia.nl reikt jaarlijks awards uit voor de leukste en beste social media posts. Dit jaar waren er 16 categorieën waaronder beste merk, beste inhaker en slechtste bericht. De prijzen zijn natuurlijk leuk voor de bedenkers van de berichten, maar voor merken is het ook een goede mogelijkheid voor extra publiciteit. Chocomel won met de beste reactie door mee te werken aan een grap in de Facebook reacties.social award chocomel

Netflix wint twee social awards op rij

Netflix was het eerste merk dat twee jaar achter elkaar won in de categorie “Beste Merk”. Het streaming-bedrijf liet daarmee merken als KLM, Hema en Albert Heijn achter zich. De NOS werd uitgeroepen tot beste nieuwspagina. De samenwerking van Samsung en Heineken werd verkozen tot beste inhaker van bedrijven. Dorian van Rijsselberghe won een gouden medaille in Rio. Hij kreeg via de Samsung VR bril een videoboodschap van zijn broer. Aan het eind van de boodschap duikt zijn broer ineens op in het Heineken House en omarmt de Nederlandse topsporter. Heineken won ook de award voor de beste copywriting.

Uiteindelijk was het toch de avond van Tim Hofman. Hij sleepte drie Social Awards binnen: beste BN’er, beste Snapchatter en beste YouTuber. Ook Arjen Lubach viel in de prijzen. Hij won een award voor de kamergotchi-hype die hij met zijn tv-programma Zondag Met Lubach creëerde. Daarnaast won hij met de video waarin hij Nederland voorstelt aan Donald Trump zijn tweede social award.

Tot slot vielen er nog twee politici in de prijzen. Jesse Klaver werd verkozen tot de beste politicus op social media. Geert Wilders kreeg een prijs die je liever niet wint. Hij plaatste een tweet met een foto van een protest van Hamas-terroristen waarin hij Alexander Pechtold in had laten plaatsen. Hiervoor ontving hij een award in de categorie “slechtste bericht”.

About Post Author