ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Thuisbezorgd wint miljardengevecht om concurrent Just Eat

Thuisbezorgd

Aandeelhouders van Just Eat zijn akkoord met een overname door het Nederlandse Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd. Door de overname ontstaat een van de grootste bezorgbedrijven ter wereld met een grote aanwezigheid in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland

Naast Takeaway was ook een Zuid-Afrikaans technologiefonds geïnteresseerd in Just Eat. In oktober deed dat Prosus een vijandig bod op het Britse bedrijf.

Takeaway krijgt met de fusie een markt in handen van 24 landen. Het fusiebedrijf is een van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld, met een gezamenlijke omzet van zo’n 1,2 miljard euro in 2018, aldus Takeaway.

Takeaway troeft hiermee investeringsbedrijf Prosus af. Prosus bood een contant bedrag voor de aandelen in Just Eat, maar Takeaway bood aandelen in het nieuwe gecombineerde concern.

Thuisbezorgd.nl nam in 2016 de activiteiten van Just Eat in de Benelux over. Het trok zich terug van de markt in het Verenigd Koninkrijk omdat het daar geen marktleider kon worden. Met de deal die vandaag werd beklonken, is dat wel gelukt. Met de fusie verovert Takeaway voor het eerst ook een marktleiderpositie buiten Europa, in Canada.

About Post Author