zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Tikkie heeft na een jaar meer dan 1 miljoen gebruikers

tikkie betaalapp

De terugbetaalapp Tikkie heeft na een jaar meer dan een miljoen unieke gebruikers. Dit maakte ABN Amro, de bank achter de app, bekend. Tikkie wordt vooral gebruikt om de rekening in een restaurant of café te delen.

Via Tikkie kunnen eenvoudig betaalverzoeken verstuurd worden. Dit kunnen de gebruikers gratis doen. Een verzoek kan dan vervolgens via bijvoorbeeld WhatsApp verstuurd worden. Wanneer er bijvoorbeeld bij een etentje geld wordt voorgeschoten kan de persoon die heeft betaald zijn geld terugvragen. ABN Amro geeft aan dat er elke week gemiddeld 150.000 tikkies worden verstuurd. Het gemiddelde bedrag is 27,50 euro. De meeste gebruikers van de app zijn tussen de 20 en 35 jaar. De tikkies worden het vaakst voor eten en drinken verstuurd, op de tweede plaats voor cadeaus en op de derde plaats voor uitjes.

ABN Amro rekent geen kosten aan de gebruikers van de app, maar toch vindt de bank de app erg waardevol. ABN hoopt dat het positieve imago van Tikkie ook een positief effect op de bank heeft. De kosten voor de bank vallen erg mee. Per transactie moet er 0,004 cent aan iDeal worden betaald. Dat komt per week neer op ongeveer 600 euro.

Tikkie levert nog niet direct geld op

De app heeft niet alleen een effect op het imago, maar brengt ook mogelijkheden voor samenwerkingen met zich mee. Er is al een samenwerking gestart met luchtvaartmaatschappij Transavia. De passagiers kunnen gebruik maken van de app om te betalen voor extra bagage. Ook Rijksuniversiteit Groningen maakt gebruik van Tikkie. De universiteit gebruikt de betalingsverzoeken om studenten een herinnering te versturen wanneer zij zijn vergeten om hun collegegeld te betalen. In de toekomst kan er door middel van dit soort zakelijke toepassingen een verdienmodel ontstaan.

Volgens ABN Amro is Tikkie de snelst groeiende betaalapp in Nederland. De applicaties Twyp van ING en GRPPY van de Rabobank zijn eerder al gestopt omdat er te weinig animo was. Florin en Sjaak zijn twee concurrerende applicaties die nog wel bestaan. Ook de terugbetaalfunctie in de standaard ING- en Bunq-app wordt gezien als concurrentie van Tikkie.

About Post Author